20130731_095812
Potrzebne składniki:
– mąka orkiszowa 50g
– jajo 1szt
– odżywka białkowa o ulubionym smaku 35g
– olej kokosowy 3 małe łyżeczki
Sposób przygotowania:

– wrzucasz wszystkie składniki do jednego naczynia
– mieszasz mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji
– na rozgrzaną patelnię ( najlepiej żeliwną ) wlewasz łyżeczkę oleju kokosowego, a nstępnie uzyskaną masę i pieczesz pod przykrywką
– powstaną 3 omlety z których możesz zrobić „przekładańca”
– dodatek pomiędzy omletami jest już uzależniony od Twoich chęci smakowych 🙂 Zdradzę Ci mały sekret że nietypowym połączeniem będzie masło orzechowe z dżemem jagodowym, ale jakie dobreeee ! 🙂 Polecam !

Składniki odżywcze: ( same omlety )

Białko: 42g Węglowodany: 33g Tłuszcze: 15g Kaloryczność: 435

Dodaj komentarz