Dietetyczna nutella
Dietetyczna nutella

Potrzebne składniki:
– gorzkie kakao 3 czubate łyżeczki
– mleko 2% – 150ml
– orzechy włoskie 100g
– odżywka białkowa – czekoladowa
– stewia – 5 tabletek

Sposób przygotowania:
– orzechy włoskie podpiekamy na patelni przez około 5-7 min na małym ogniu pod przykrywką, można delikatnie spryskać patelnie oliwa z oliwek, orzechy muszą się delikatnie zarumienić
– następnie orzechy wrzucamy do blendera, 3 czubate łyżeczki kakao, 5 tabletek stewii, 150ml mleka oraz 3 miarki odżywki białkowej ( u mnie akurat był marcepan ) i odpalamy blender, cała mieszanka w blenderze musi spędzić parę minut, w zależności od upodobań kulinarnych czyt. większe, bądź mniejsze kawałki orzechów
Gotowy produkt polecam wstawić do lodówki.
Z wyżej wymienionych produktów wychodzi mniej więcej taki słoik jak na załączonym zdjęciu.
Składniki odżywcze:
Białko: 85g Węglowodany: 27g Tłuszcze: 77g Kaloryczność: 1157

Dodaj komentarz