Potrzebne składniki:
– pierś z kurczaka 200g
– makaron pełne ziarno 150g
– papryka 50g
– cebula, jedna mała
– czosnek, 2 ząbki
– pieprz czarny, pieprz cayenne, czosnek granulowany, papryka czerwona, oregano, bazylia
Sposób przygotowania:
– filet kroimy w kostkę, obtaczamy mięso w pieprzu czarnym, papryce czerwonej i oregano ( najlepiej jak mięso postoi przez noc w lodówce w marynacie ). Następnie smażymy na teflonie przy użyciu beztłuszczowego oleju w sprayu. Dodajemy posiekaną paprykę, cebulę oraz czosnek. Pod koniec dolewamy sosu pomidorowego i posypujemy bazylią i oregano. Całość dusimy na patelni pod przykrywką około 20 min na małym ogniu.
– makaron gotujemy około 8 min – tak żeby był al dente
Składniki odżywcze:
Białko: 73g Węglowodany: 111g Tłuszcze: 4g Kaloryczność: 799