Potrzebne składniki:
– 3 całe jajka
– 200g twarogu wiejskiego
– 20g rodzynek
– 20g migdałów
– 20g orzechów włoskich
– olej kokosowy
– śmietana 18% – tak jest 🙂
– przyprawa do piernika
– gorzka czekolada 85% kakao
Sposób przygotowania:
– wrzucasz do blendera jaja, twaróg, rodzynki, migdały, orzechy dosypując jednocześnie przyprawy do piernika bądź cynamonu, całość trzeba rozdrobnić na jednolitą wodną konsystencje
– po uzyskaniu odpowiedniej faktury „ciasta” można przystąpić do smażenia na oleju kokosowym
– po przygotowaniu naleśników pozostawiam już wedle uznania wybór nadzienia, w moim przypadku było to masło orzechowe 🙂
– zwijasz naleśniki w rulony i polewasz śmietaną na samym końcu posypując wiórkami czekolady
– rewelacja -> idę robić drugie śniadanie 😛
Składniki odżywcze:
Białko: 69g Węglowodany: 30g Tłuszcze: 107g Kaloryczność: 1334