Omlet jajeczny

Potrzebne składniki:
– jajka 4 szt
– papryka 70g
– przyprawy
– sos tao tao – łyżka
– ser żółty piórko ( low fat) 30g
– szynka z indyka
– olej kokosowy

Sposób przygotowania:

-szynkę z indyka pokrój na dosyć cienkie kawałki
– kroisz paprykę
– ścierasz zółty ser
– gdy masz już gotowe składniki wbijasz jajka do miski i roztrzepujesz na jednolitą masę
– wylewasz na teflon odrobinę oleju kokosowego i jajka
– jajek nie ruszasz do momentu aż się wszystko nie zetnie od spodu, następnie posypujesz jedną połówkę wcześniej przyrządzonymi składnikami i „zamykasz” omleta
– musi sobie postać pod przykrywką około 5min

Składniki odżywcze:

Białko: 38g Węglowodany: 8g Tłuszcze: 20g Kaloryczność: 420

Smacznego !

Dodaj komentarz