Sałatka z ryżem i ananasem

 

Potrzebne składniki:
– pierś z kurczaka 200g
– ryż parboiled 200g
– orzechy włoskie 40g
– ananas 200g
– rodzynki 50g
– jogurt morelowy 320g
– cynamon

Sposób przygotowania:
– filet kroimy w kostkę, następnie smażymy na teflonie przy użyciu beztłuszczowego oleju w sprayu na małym ogniu.
– gotujemy ryż około 15 – 20 min.
– w między czasie kroimy w kostkę ananasa, rozdrabniamy orzechy włoskie
– całość wrzucamy do miski i mieszamy dosypując cynamon oraz dolewając jogurt

Składniki odżywcze:
Białko: 77g Węglowodany: 279g Tłuszcze: 37g Kaloryczność: 1762
Porcja oczywiście duża dla przeciętnego zjadacza chleba, można ją śmiało rozdzielić na mniejsze, ja się nie mogłem pohamować 😉

Dodaj komentarz