Potrzebne składniki:
– pierś z kurczaka 200g
– ryż 200g
– zielony groszek 150g
– kukurydza 150g
– suszone morele 50g
– suszone śliwki 50g
– rodzynki 40g
– suszona żurawina 30g
– słonecznik 20g
– orzechy włoskie 20g
– sezam 10g
– pikantny sos tao – tao 30ml
Sposób przygotowania:
– filet kroimy w kostkę, następnie smażymy na teflonie przy użyciu beztłuszczowego oleju w sprayu na bardzo małym ogniu pod przykrywką. Mięso będzie gotowe po około 10 -15 min.
– ryż gotujemy około 15 min – tak żeby był al dente
– wszystkie składniki kroimy w małe kawałki
– mieszamy całość
Składniki odżywcze:
Białko: 85g Węglowodany: 314g Tłuszcze: 37g Kaloryczność: 1918
Porcja na 2 głodne osoby 🙂